- Tulajdonképpen mi is az okomarket.hu?
Az okomarket.hu olyan kiváló minőségű termékeket forgalmaz, amelyek segítségével védheted és óvhatod a környezeted. Eko és öko termékeinkkel csökkentheted az olyan mindennapi és kellemetlenül magas költségeidet, mint a vízdíj vagy a szemétszállítási díj.

- Mekkora esővízgyűjtőt / komposztálót válasszak?
A komposztáló méretének kiválasztása a következőképpen történjen: vedd számba hányan éltek egy háztartásban, mekkora a konyha és a kert, azzal együtt kb mennyi komposztálandó anyagod van, hiszen 1 000 m2 vagy 300 m2 területeken nem ugyanolyan mennyiségű komposztálnivaló anyag keletkezik.
2 fő esetén javasolt minimum űrtartalom: 300 liter, 400 liter és afelett (ha pl nagy a kert)
3 fő esetén javasolt minimum űrtartalom: 400 liter, 600 liter és afelett (ha pl nagy a kert)
4 fő esetén javasolt minimum űrtartalom: 600 liter, 800 liter és afelett (ha pl nagy a kert)
És így tovább...
Az űrtartalom több komposztáló megvásárlásával is kialakítható.

A felszíni esővízgyűjtő méretének kiválasztása a következőképpen történjen: Gondold át: 100 m2 vagy 300 m2 tetőfelületen nem ugyanannyi víz gyűlik össze és folyik el az ereszcsatornán. Javaslatunk a következő:
40 m2 tetőfelületig javasolt minimum űrtartalom: 300 liter
40 m2 tetőfelület felett javasolt minimum űrtartalom: 500 liter vagy 600 liter és az felett

- Mi a különbség a kerti komposztálók között, hogyan hasonlítsam össze és válasszam ki a nekem megfelelőt?
A komposztálók minden típusánál megtalálja azok részletes leírását. A fém komposztáló nagy mennyiségű fű és lombozat komposztálására alkalmas, míg a műanyagok (újrahasznosított és hasznosítható műanyagból) olyan háztartásokba, ahol „kevertebb” összetételű a hulladékot szeretnél komposztálni (barna ágak, fű és konyhai hulladékok – pl.sokat főzünk, stb). A komposztálók nem csak esztétikai megjelenésükben különböznek, hanem anyagukban is. Itt a műanyag falak vastagsága és ezzel összefüggésben a komposztedény hőtároló képessége lehet a különbség. Ha azonos űrtartalmú edényeket összehasonlítasz, jogos lehet a felmerülő kérdés: Miért drágább az egyik mint a másik? A drágább komposztálóink (pl: Thermo King) falai vastagabbak, több alapanyag felhasználásával készülnek – bonyolultabb technológiával (falba zárt levegőbuborékok, melyek javítsák a hőszigetelést) tehát többe is kerülnek.
A konyhába való komposztáló teljesen más elven működik, mint a kerti edények. A kerti komposztáló aerob komposztáló, ami azt jelenti, hogy a lebomlási folyamatok oxigén jelenlétében tudnak lezajlódni. Ezzel ellentétben a konyhai komposztáló zárt rendszerű, ún. anaerob komposztálást biztosít. Ez azt jelenti, hogy a folyamathoz nem szükséges az oxigén (persze kerül a rendszerbe így is egy minimális levegő, pl. amikor felnyitjuk a fedelét, de az oxigén nemhogy szükséges, hiánya csak gyorsítja a lebomlást).

- Mennyibe kerül nekem a termékek kiszállítása?
A szállítási költség magába foglalja az adminisztrációs-, csomagolási díjakat valamint magát a csomag szállítási díját is. A rendelésed értéke és a megrendelt termékek súlya és darabszáma is befolyásolja, mennyibe kerül a kiszállítás, így annak pontos összegét megrendelés leadása előtt a kosaradnál láthatod, illetve azt a kézi visszaigazolásunkból is megtudhatod.

- Mikor kapom kézhez a megrendelt termékeket?
Szállítási információk

- Miért nem tudom megrendelni a terméket?
Több válasz is lehet erre a kérdésre, de jellemzően a következők miatt: Azon termékek, melyek nincsenek raktáron, mert vagy elfogytak, vagy új termékről van szó, az info@okomarket.hu e- mail címen előrendelhetők. Minden egyes termék akkor és csakis akkor rendelhető, amikor van raktárkészlet belőle. Ilyenkor úgynevezett inaktív státuszban vannak, amint megérkeztek, láthatóvá válik a kosárba ikon, mellyel meg lehet rendelni.

Kosár tartalma
 
Hírlevél feliratkozás
feliratkozom
 
Facebook